Bästa serierna 2017 – 2018 som du kan se just nu

Det levereras ständigt ut nya tv-serier på Netflix, HBO, C More och Viaplay. Utbudet är gott men kvalitén kan bli lidande med denna mängd. Efter hård sållning så har jag tagit fram listan med de bästa serierna 2017 – 2018, med tv-serier som du kan se på just nu. Är du intresserad av bra filmer, så läs artikeln bra filmer på Netflix 2018.

Bloodline på Netflix finns med bland bästa serierna
På listan med de ”bästa serierna” finns Bloodline, kan ses på Netflix

Konkurrensen är dock hårdare. Det gör det inte lättare att välja ut de bästa serierna för året som gått, och fram till och med nu, april 2018. I denna lista utesluts alla serier som inte kom med nya avsnitt under 2017. Serierna ska även finnas att streama ifrån någon av de större aktörerna vid denna publicering.

När jag summerar min lista med de bästa serierna så är framförallt drama-, komedi- och thrillerserier dominerande. Flertalet av tv-serierna finns att se på Netflix och HBO, en av dem finns på C More och ingen finns på Viaplay. Läs mer i artikeln, bästa HBO serier. Har du missat någon av serierna nedan så ge dem en chans, jag tror inte att du kommer att bli besviken. Ok då kör vi igång, vi börjar bakifrån.

Bästa serierna 2017-2018

10. Mindhunter

Huvudrollerna som FBI-agenter spelas av Jonathan Groff och Holt McCallany. Handlingen utspelar sig i slutet av 1970-talet och innan profilering blivit ett verktyg för brottslösning. Detta är något som de kommer att utveckla och bli ledande på.

Serien som är verklighetsbaserad har en mörk sida som kan ge en lite rysningar. Säsong 1 av denna serie består av totalt 10 avsnitt och du kan se Mindhunter på Netflix. Säsong 2 är planerad att släppas till hösten 2018.

9. Tretton skäl varför

Är framförallt producerad för målgruppen tonåringar men är sevärd för alla. I serien får du följa Clay Jensen och hans kamp för att få fram sanningen om vad som egentligen hände sin klasskompis Hannah. Serien förmedlar ett viktigt budskap och är mycket välspelad. På listan ”bästa serierna” får denna utses som den bästa ungdomsserien.

De finns 13 avsnitt att se av Tretton skäl varför på Netflix. Säsong 2 av ”Tretton skäl varför” är planerad och under inspelning. Den kommer preliminärt ha premiär under våren 2018.

8. Ozark

Jason Bateman spelar huvudrollen som Marty Byrde en finansiell rådgivare. Han har lyckats trassla in sig i en härva som tvingar honom att fly med sin familj. Detta är enda sättet för honom för att kunna skydda sig själv och även dem.

Men det är inte alltid så lätt att gå under jorden får Marty Byrde dyrt erfara. En originalserie från Netflix som måste finnas på listan med de bästa serierna. Bra säsong 1 som lovar gott inför fortsättningen. Totalt finns 10 avsnitt och säsong två är under inspelning och kommer preliminärt att ha premiär under 2018. Du kan se Ozark säsong 1 på Netflix.

7. Better Call Saul

Är en spinoff på den fantastiska tv-serien Breaking Bad som de flesta bara ville se mer av. Och de fick de genom tv-serien Better Call Saul. I serien får vi följa Bob Odenkirk som spelar Saul Goodman och hans försök att bli en hederlig advokat. Den tredje säsongen av serien fick premiär under 2017. Det finns totalt 30 avsnitt av Better Call Saul och du kan se dem alla på Netflix.

6. White Gold

En komediserie där vi kan följa en grupp dörrförsäljare av fönsterrutor. Deras utmaning är hur de ska lura på folk att byta ut sina fönsterglas mot nya och alla knep är tillåtna i deras värld. Serien utspelar sig på 80-talet och i huvudrollen som Vincent Swan hittar vi Ed Westwick.

Denna komediserie är för dig som har en lättsam humor och tycker det är roligt med en grov jargong. Säsong 2 av White Gold är under inspelning och beräknas ha premiär under 2018. Säsong 1 som består av 6 avsnitt kan ses på Netflix.

5. Vice Principals

En helrolig och tokig komediserie med skådespelarna Danny McBride och Walton Goggins. De båda tävlar om att bli rektor på skolan de jobbar på. Båda tror att de står på tur för tjänsten som ny rektor då den blir ledig. Men de båda ska bli förbisprungna då tjänsten tillsätts av Dr Belinda Brown. De båda anställs istället som Vice rektorer. Det blir startskottet på deras samarbete för att med alla medel få bort henne som rektor.

Vice Principals utser jag till bästa tv-serie i kategorin komedi. Det finns totalt 18 avsnitt och alla kan ses på HBO Nordic. Serien kommer inte att fortsätta då den endast var planerad som en komplett serie från start med två säsonger. Sista säsongen sändes 2017.

4. Big Little Lies

En fantastiskt välskriven serie som bygger på boken med samma namn. En spänning som sakta byggs upp med många spännande karaktärer. I rollerna ser vi bland annat stornamn som Reese Witherspoon, Nicole Kidman och Alexander Skarsgård. De lever i fantastiska hus och i underbara omgivningar, man kan tro att allt är perfekt.

Men det döljer sig många mörka hemligheter som alla ska upp till ytan i denna spännande thrillerserie. Säsong 1 av ”Big Little lies” innehåller 7 avsnitt och kan ses på HBO Nordic. Från början var serien endast planerad som en miniserie, men dess popularitet gjorde att det beslutades för en fortsättning. Säsong 2 av ”Big Little lies” planeras ha premiär 2019.

3. Bates Motel

Serien bygger i grunden på karaktärerna från Hitchcocks film Psycho och i huvudrollen som den unge Norman Bates finns Freddie Highmore. I tv-serien så får vi följa honom och hans mamma Norma som spelas av Vera Farmiga. Båda spelar sina roller utmärkt och gör detta till en värdig tv-serie-uppföljning av originalfilmen.

Serien är ingen omgjord tolkning av filmen utan är helt fristående med sina egna mysterier. Det enda vi kan känna igen är motellet och det spöklika huset som familjen Bates bor i. Efter 50 avsnitt och 5 säsonger så sändes sista avsnittet av serien 2017 i USA. Ingen fortsättning finns planerad. Det finns än så länge 4 säsonger av Bates Motel att se på Netflix. Tillhör en av de bästa serierna du just nu kan se på Netflix.

2. Bloodline

Ett mycket spännande familjedrama utspelar sig i denna emellanåt nervkittlande drama-thriller. Danny Rayburn som spelas av Ben Mendelsohn återvänder till sitt barndomshem. Detta uppskattas inte av några av hans andra yngre syskon då Danny har haft ett kriminellt förflutet.

Danny’s återvändande leder till oanade konsekvenser. Serien som sakta bygger upp intrigen och spänningen får inte missas av någon. Kanske skulle Bloodline placerats som nummer 1 på listan med bästa serierna. Ja, egentligen är det svårt att välja plats på nummer 1 och 2, men väljer du att se på Bloodline så kan det inte bli fel. Det finns 33 avsnitt av Bloodline och alla finns på Netflix. Serien som gick i 3 säsonger är avslutad och ingen fortsättning är att vänta.

Bästa serie 2017 – 2018

1. Peaky Blinders

Serien som utspelar sig i 1920-talets England och där handlingen kretsar kring familjen Shelby. En familj som leds av Tommy Shelby som spelas av Cillian Murphy. Han är även ledare för Peaky Blinders som består av resten av hans bröder och deras kompisar. Deras mål är att med tuffa tag styra Birmingham. Detta skapar en massa fiender och konflikter med andra grupperingar.

Nya tvister och karaktärer som dyker upp gör detta actiondrama fantastiskt spännande. Allt känns bara så bra i Peaky Blinders. Scenografin är fantastisk, som en resa bakåt i tiden. Regi och skådespelare är bara så bra. Manus är genomarbetat och välskrivet.

Allt sammantaget så är detta nummer ett på listan med de bästa serierna att se på 2018. Vad väntar du på, har du inte redan sett serien så finns det 4 säsonger med 24 avsnitt att se på C More och på Netflix finns 3 säsonger och totalt 18 avsnitt. Säsong 5 av Peaky Blinders är planerad för premiär under 2018.

Läs vidare:
Bra filmer på Netflix 2018
Bästa serierna HBO