Så här skapar du en Facebook-logga – omslagsfoto

I denna artikel kommer jag att ge dig rätt mått på en Facebook-logga. Jag tipsar dig även om sidor där du kan få hjälp med att automatiskt skapa din logga med rätt dimensioner. Sidor där du kan skicka upp en bild som du sedan kan anpassa, skriv text på din bild och ändra färger.

Din Facebook-logga är bilden som syns i toppen på din Facebook-sida. Facebook kallar denna logga för omslagsfoto. Din logga kommer att visas för dina besökare ser när de kommer till din Facebook-sida.

Skapa Facebook logga - omslagsbild

Ett bra första intryck kan vara viktigt vare sig det är en personlig sida eller företagssida. Så låt det ta lite tid med att ta fram en snygg logga som representerar din sida.

Vad kan jag använda som Facebook-logga?

För hade Facebook stora begränsningar av vad som fick finnas på en logga. Men som väl är så har de nu lättat upp på dessa restriktioner. Du kan nu skapa en logga med i stort sett vad du själv önskar.

Varför inte skicka upp ett foto på familjen med några textrader över bilden? Har du företag kan du exempelvis skapa en annons och visa upp valfri produkt. Ja, möjligheterna är många när du skapar en logga/omslagsbild.

OK, nu orkar jag inte läsa mer.
Gå direkt till slutet av denna artikel, där finns tips på online-program som hjälper dig att skapa en omslagsbild till Facebook, helt automatiskt.

Storlek på Facebook-logga

Den logga du skickar upp bör vara 851 pixlar bred och 315 pixlar på höjden.
Den minsta storlek du kan skicka upp är 400 x 150 pixlar. Detta kommer dock resultera i att bilden får dålig kvalité på större skärmar.

När loggan/omslagsbilden sedan syns på din profil så visas den i följande storlekar:
Stationära datorer, 820 pixlar bred och 312 pixlar på höjden.
Mobiler: 640 pixlar brett och 360 pixlar.

Bästa laddningstid får du med en JPG-fil som är 851 x 315 pixlar, som är på så lite KB (Kilobyte) som möjligt. Du själv behöver inte tänka på hur många KB din bild är på. Facebook kommer automatiskt att komprimera din bild. Så se till att spara din bild i så bra upplösning som möjligt och använd JPG-format. Det går även att använda PNG-format, vilket kan vara lämpligt om bilden innehåller få färger.

Att tänka på

Se till att du följer Facebooks riktlinjer för omslagsfoto/logga som du hittar här:

Din logga måste också följa Facebooks communityregler.

När du skapar en logga så får du tänka på att den kommer att se olika ut på datorskärm jämfört med mobil. På en mobilskärm så kommer din logga att beskäras för att få plats. På en datorskärm så kommer din profilbild och ditt namn att dölja en del av din logga.

Hjälp att skapa en Facebook-logga på nätet

För att slippa tänka på bildstorlek och filformat för ditt omslagsfoto, så finns det sajter som hjälper dig med detta.

PicMonkey
Skapar automatiskt din Logga. Ladda upp en bild som du sedan kan anpassa med din egen text och färger.

Canva
Här kan du framställa din logga. Välj layout från färdiga mallar. Skriv text och välj typsnitt efter eget önskemål.

Fotor
Skapa en Facebook-logga i 4 enkla steg.

LÄS ÄVEN:
Bästa gratis virusskydd
Bästa serierna 2018