Test av Gratis virusskydd, Avira Free Security Suite 2018

Virusskyddet Avira Free Security Suite 2018 är som det låter helt gratis. Det har också alla de grundläggande funktioner du kan förvänta dig av ett antivirus. Jag har testat virusskyddet och alla delar som ingår i denna säkerhetslösning.

Gratis antivirus finns det många att välja ifrån, det är mer ovanligt att hitta en ”komplett” säkerhetslösning. Den saknar dock några delar som du måste betala för om du vill ha dessa. En del funktioner som ingår kan även vara lite onödiga får många då de inte fungerar fullt ut i gratisversionen.

Avira Free Security Suite 2018

Gratis antivirus, Avira Free Security Suite 2018

Det mest primära för dig som användare i Avira Free Security Suite 2018 är ju antivirusskyddet. I mina egna tester har det fungerat bra. Jag har dock lyckats att ladda ner virusfiler men inte att exekvera dessa, då har Avira direkt blockerat och lagt dem i karantän.
Test av Avira har skett mot säkerhetsföretaget Amtso och deras testsidor med olika typer av hot.

Gränssnitt

I tester utförda av säkerhetsföretaget AV-test under februari 2018 så hade Avira 99 % detekteringsgrad av dagsfärska virus och 100 % av välspridda virus. I deras test så flöt programmet på bättre än genomsnittet och det är ju positivt för datorprestandan.

Skanna datorn

Gratis anti-ransomware

Det ingår även skydd mot ransomware genom artificiell intelligens och molnbaserad detektering. Hur bra det fungerar i praktiken har jag inga test att hänvisa till. Det gratis ransomware-skydd som jag kan rekommendera är Acronis ransomware protection. Det kan köras parallellt med andra virusskydd.

Gratis VPN

Gratis VPN

Det ingår även gratis VPN i Avira Free Security Suite 2018. Avira Phantom VPN låter dig surfa anonymt. Du väljer vilket land du vill koppla upp dig mot och du kan då ta dig igenom geografisk blockering. Det ingår 500 MB per månad i gratisversionen.

Gratis annonsblockering

Blockering av annonser

Det installeras även annons-blockering som kommer från Adguard. Detta tillägg fungerar endast med Chrome. Fungerar bra och är inte störande. Du kan välja att slå av blockeringen för valfri sida.

Säker sökning

Säkra sökresultat

Det ingår ett Chrome-tillägg som heter Avira Browser Safety som ska skydda mot skadliga sidor. Tillägget markerar även resultaten i sökmotorer som Google och Bing. Är sajten säker så markeras det med en grön bock i sökresultatet och ett rött kryss indikerar om sajten är osäker.

Avira Chrome tillägg

Ett Chrome-tillägg som även installerades var Avira SafeSearch Plus vilket jag inaktiverade då det ändrade startsida. Tanken med detta tillägg är att ge dig ytterligare säkerhet när du surfar.

Avira Free Security Suite 2018 innehåller även Avira System Speedup med vilken du kan optimera din dator genom att ta bort onödiga filer och felaktiga registerposter.

Privacy pal

Avira Privacy Pal är en annan funktion som ingår. Med den så kan du blockera funktioner i Windows för att öka din säkerhet.

Andra funktioner är en lösenordshanterare som fungerar i likhet med den som redan ingår i Chrome. Ingår gör även Avira software updater som söker igenom din dator efter installerade program som behöver uppdateras.

Sammantaget så kan jag rekommendera Avira. Det ingår många delar i programmet och det fungerar bra i test. Jag hade dock kompletterat mitt skydd med Acronis gratis Ransomware protection och Windows Defender Browser Protection till Google Chrome.

Ladda ner Avira Free Security Suite 2018
https://www.avira.com/en/free-security-suite

LÄS ÄVEN
Bästa gratis antivirus
Gratis anti ransomware