Vad är en startsida?


Besök Sveriges bästa startsida Uppslaget.se


En startsida är den första sidan som läses in när du öppnar din webbläsare. En startsida är inte detsamma som en hemsida. Den första sidan av en hemsida omnämns oftast som startsidan för respektive webbplats. Så kallade startsidor är sajter som är gjorde för att fungera som den första sidan (startsidan) som öppnas i en webbläsare som Internet Explorer, Chrome, Firefox, Opera eller någon annan.

Det finns två sorters startsidor. Sidor som Uppslaget.se som finns på nätet samt så finns det inbyggda sidor i webbläsare som fungerar som startsidor. Genom att ändra inställningarna i webbläsaren så byter man ut den förinställda startsidan. De flesta startsidor som finns på nätet erbjuder en sökfunktion där man kan söka på hela Internet samt så finns det oftast en länksamling som är kategoriserad efter ämnesområde.

Det är viktigt för dig som användare att just den första sidan som laddas när du startar din webbläsare är användbar på flera sätt, att det finns viktiga länkar till sajter som du ofta besöker, att det går att söka på exempelvis Google samt att sidan laddar snabbt och inte är nersolkad med en massa reklam. Allt detta och lite till får du när du använder Uppslaget. Hur du byter startsida i just din webbläsare kan du exempelvis lätt ta reda på genom att besöka vår guide hur du byter startsida.


På Uppslaget.se som är en startsida som fungerar som länkportal så hittar du länkar till endast de bästa sajterna på nätet. Det finns bra surftips till nätbutiker, ekonomi, nyheter, resor, tidningar, lån samt mycket mer.
© 2019 Uppslaget.se - Sveriges bästa startsida för dator och mobil
Hur byter man startsida - Vad är en startsida - Uppslaget blogg - Kontakta oss