Testa om din dator klarar av spelet, snabb och enkel test för alla spel

Testa automatiskt om din dators prestanda klarar av spelet

Innan man köper ett spel vill man gärna veta vilka krav detta spel ställer på datorn. Det vanligaste och mest tidsödande sättet man kan göra detta på är att manuellt kontrollera sin dators olika komponenters specifikationer. För att därefter jämföra dem med speltillverkarens rekommendationer.

Men varför ska du testa om din dator klarar av spelet på det manuella sättet när det går att göra helt automatiskt.

Hur testar jag min dator mot spelet?

För att kontrollera om din dator klarar av systemkraven automatiskt så kan du gå in på testsajten för spel – Can You Run It. Den datortest som utvecklats av System Requirements Lab som ligger bakom denna sajt stöds av en rad stora företag, bland andra NVIDIA, AMD, Activision, Electronic Arts och Eidos.

Installera programmet som testar om din dator klarar av spelet

Det första du ska göra är att ladda ner och installera programmet för att identifiera din dators prestanda . Skulle du ha missat det så blir du ombedd att göra detta innan du kan testa om din dator klarar av prestandakravet för spelet du söker efter.

När du installerar detta program så skannar det automatiskt av din dators hårdvara. Därefter sätter programmet en cookie på din dator med identifiering av dess hårdvara.

Så här ser nedladdningssidan ut för programmet som kan testa om din dator klarar av spelet.
För att installera så klickar du på den gulmarkerade knappen på sidan.

Program för att testa datorprestanda

Testa om din dator klarar av spelet

När programmet är installerat och har skannat klart din dator, detta tar endast någon minut, så ska du besöka följande länk till sajten Can You Run It. På denna sida så kan du söka efter spelet du vill testa mot din egen dator. Du gör detta genom att söka i fältet ”Search for a game”.

Förslag på olika spel dyker automatiskt upp medan man skriver, vilket gör det hela enklare. När du sökt upp rätt spel så kan du testa om din dator klarar av prestandakraven för spelet genom att du klickar på den blå knappen ”Can You Run It”.

Så här ser det ut när du söker efter spel som du vill testa mot din egen dators prestanda.

När du har kört testen så kommer det upp en resultatsida där du direkt kan se om din dator klarar av spelet. Får du upp en grön bock så fungerar det att spela detta spel på din dator.

Svar på test PC klarar av PUBG

Du kan även se en komplett specifikation över din dators hårdvara. Se vad du har för grafikkort och minne, hur mycket ram-minne som finns installerat. Få en översikt på hur snabb processorn är och vilka drivrutiner som finns installerade för grafikkortet.

Utöver detta kan du få än mer specifik information om din datorprestanda. Ur tabellen kan du även läsa ut rekommenderad datorprestanda och var din dator ligger på skalan.

Hur klarade sig pc mot spelet

Testa datorprestanda mot de populäraste spelen

Du behöver endast installera och köra programmet en gång. När det väl är installerat kan du snabbt och enkelt även testa om din dator klarar av andra spel.
Att tänka på är, ifall att du rensar dina cookies så behöver du installera om programmet för hårdvarudetektering.

Det finns även en lista med de just nu mest populära spelen. Du kan även se statistik över hur många procent av alla testade datorer som klarar av systemkraven för att spela respektive spel. Denna lista gör det enkelt att testa om ens dator klarar av kraven för några utav de populäraste spelen.

Testa om din dator klarar av spelet

Missa inte min artikel om vilket som är bästa gratis antivirus till Windows 10. Jag ger dig bra tips på ett antivirus som fungerar ihop med spel genom att aktivera spelläge.